YIP
MAIN MENU
Klantinformatie

Hoe kunnen we je helpen?

Hier vind jij helder en beknopt antwoord op ál jouw vragen; hoe je kunt bestellen, je bestanden en voorkeuren kunt aanleveren, de betalingsmogelijkheden en nog veel meer. Zit je toch nog met een vraag kan je ons steeds rechtstreeks contacteren:

Telefonisch: Via onze callcenter op +32 (0)3 369 16 99

Via Email: mail.yipapp@gmail.com

Via onze Order Desk: Klik hier, meld je aan en chat rechtstreeks met een YIP® professional 

Login met uw accountgegevens om uw bestellingen te beheren.

Bent u een nieuwe klant? Je hoeft je slechts éénmalig te registreren om te kunnen bestellen. Na het registreren kun je meteen verder met de bestelling.

Wat zijn de verschillende stappen om een bestelling te plaatsen op YourImpressionPartner.com? We leggen het je haarfijn uit.
Ga naar YourImpressionPartner.com en klik rechts bovenaan je scherm op ‘Mijn Account (Login/Registreren)’. Geef je e-mailadres en wachtwoord in (Ben je je logingegevens kwijt? Aarzel niet en stuur ons een bericht via e-mail op support@yourimpressionpartner.com).

De status van je bestellingen vind je terug onder ‘Bestellingen’ in je persoonlijk profiel. Daar kan je ook je chat functie terugvinden om rechtstreeks te chatten met één van onze YIP® professional betreft uw order. (Deze verlopen ook via mail)

Neen, dat is niet mogelijk. De reden waarom we je marketing werk zo snel en zo goedkoop kunnen leveren, is omdat we steeds vragen vooraf te betalen.
Klantinformatie